Apartman Yönetim Toplantısı
Apartman Yönetimi - Bina Yönetimi Ne Zaman Toplanır?
Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 29. maddesine göre; apartman yöneticisi yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda mutlaka toplantı yapmak zorundadır. Yönetim planında böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı, yani Ocak ayı içinde apartman ve bina yönetimlerinde olağan olarak toplantılar yapılır.
Apartman Yönetimi - Bina Yönetimi Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı
Önemli bir sebebin çıkması halinde, örneğin olağanüstü harcama gerektiren bir durum ya da acil yapılması gereken bir şey, apartman yöneticisi veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine olağanüstü toplantı da yapmak mümkündür.
Apartman yöneticisi olağanüstü toplantı için istenilen tarihten en az on beş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektup göndermek zorundadır. Ayrıca toplantı sebebi de bildirmesi de şarttır. Yönetici tarafından ilk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamaz.
Yönetim planında aksine bir hüküm yoksa kat malikleri kurulunu toplantıya çağırma görev ve yetkisi sadece yöneticiye aittir (KMK. m. 35/k). Bu durum hem olağan hem de olağanüstü toplantılar için geçerlidir. Dolayısıyla gerek denetçi/denetçiler veya üçte bir oranındaki kat malikleri, kurulun toplantıya çağrılmasını yöneticiden istemek durumundadırlar. Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 29. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca; yönetici, olağan ve/veya olağanüstü toplantı görevini yerine getirmek ve kat maliklerini toplantıya çağırmak durumundadır. Hem olağan toplantılarda, hem de olağanüstü nitelikteki toplantılarda, toplantıya çağrı görevi yönetici tarafından gerçekleştirilecektir.